Videomarketing

SEO en VSEOVideo valt op

Zoekresultaten staan vol met tekstuele links. We zijn er tegenwoordig allemaal aan gewend. Staat er iets afwijkends tussen, dan gaat onze aandacht daar direct naar toe. Video is daar een voorbeeld van. Een video-thumbnail trekt alle aandacht naar zich toe binnen de saaie, tekstuele zoekresultaten.

Verhoogde vindbaarheid

Video op uw website heeft verschillende positieve effecten op uw online vindbaarheid. Niet alleen moedigen zoekmachines de inzet van rich-content, met als grootste voorbeeld video, aan maar belonen zij dit ook nog eens met een betere positie binnen de zoekresultaten. En dat is slechts één van de voordelen van video.

Sociale deelbaarheid

Natuurlijk is een website via social media te delen. Er komt dan netjes een thumbnail met twee regels tekst in de tijdlijn te staan, maar echt aandacht trekken doet het niet. Een video kan direct in een tijdlijn opgenomen worden. Niet alleen is de thumbnail aantrekkelijker, maar kan deze ook direct afgespeeld worden of zelfs automatisch beginnen met afspelen. Dit genereert snel meer interesse en zodoende meer social backlinks.

Branding

Video is de perfecte tool om online een sterk maar toch persoonlijk merk neer te zetten. U bouwt een persoonlijke band op met de kijker, en deze raakt vertrouwd met uw bedrijf als online aanwezigheid. Dit verhoogt het vertrouwen en de tegenwoordig zo belangrijke gun-factor. Zet een serie video’s in en verhef uw merk tot grote hoogte!

SEO is veranderd

SEO (zoekmachineoptimalisatie of search engine optimization) was ooit de sleutel om uw website of bedrijfspagina in enkele relatief eenvoudige stappen hoger in de zoekresultaten te laten eindigen. Helaas bleef het geheim van SEO niet lang verborgen; steeds meer bedrijven gingen aan de slag met de optimalisatie van websites. Door die SEO concurrentie werden de strategieën steeds beter. Daar zit natuurlijk een limiet aan: omdat elke grote speler nu op grote schaal gebruik maakt van SEO voor hun website hebben verscheidene SEO-aanpakken slechts nog in beperkte mate een impact op de posities in zoekresultaten. Het is daarom tijd voor een totaal nieuwe aanpak. Een aanpak die nog niet veel ingezet is en altijd aandacht en bezoekers trekt. Die aanpak is video-SEO of VSEO.Video is overal!

Video op mobiele apparaten

Meer backlinks met video!

Backlinks zijn overal

VSEO en backlinks


Video zoekmachine optimalisatie is de nieuwe tool die in geen enkele online marketing strategie meer mag ontbreken. Nu kan het zo zijn dat u zich afvraagt waarom video belangrijk is als u een statisch product wilt verkopen, of een dienst die niet zo fotogeniek is. Dat is eenvoudig uit te leggen. Video staat compleet los van uw website, maar is daar toch altijd mee verbonden. Een video kan op een groot aantal verschillende platformen verspreid worden. Als voorbeeld noem ik het platform YouTube, wat tevens de een-na-grootste zoekmachine ter wereld is, na Google. De views die een video op een platform als YouTube genereert kunnen al goede reclame zijn voor uw bedrijf zonder te verwijzen naar uw website, maar het gaat in dit geval om het SEO-aspect van online video. In de beschrijving van uw inmiddels wijd verspreide video zet u namelijk een backlink naar uw bedrijfswebsite. Dat is op zichzelf al een grote plus voor de  SEO-waarde van uw website.


Rechtstreeks naar pagina één!

Maar dat is niet het enige. Het belangrijkste punt waarom video essentieel is voor een goede SEO-strategie is het feit dat zoekmachines als Google graag video in de resultaten willen laten zien. Is het u ooit opgevallen hoe vaak er bovenaan een zoekopdracht video’s verschijnen? Dat komt steeds vaker voor, omdat Google weet dat video’s sneller aangeklikt worden. Uw video kan zo zelfs boven de reguliere zoekresultaten uitkomen, en dus alsnog eenvoudig de eerste of tweede plek op de resultatenpagina overnemen!

De zoekresultatenpagina van Google is wit met allemaal dezelfde tekstblokjes. Saai! Ja, er komt zo nu en dan een plaatje tussendoor, maar over het algemeen blijft het een saaie bedoeling. Als er dan opeens een video thumbnail tussen komt, waar denkt u dan dat iemand op klikt? Juist! Video valt op!

Nu kunt u zich bedenken, en met recht, dat het even lastig is om een video op de hoogste plek te laten eindigen als het ranken van een website op positie één, maar dan komen we juist op het speciale van video. Er is gewoonweg minder concurrentie! Als u naar een eenvoudige zoekterm als ‘kaasboer’ gaat zoeken zult u honderdduizenden websites vinden in Google. Zoekt u echter op video’s van ‘kaasboer’ dan vindt u slechts een handje vol. Hier ligt de kracht van video. Het is makkelijker hoog te eindigen tussen de video’s.

Verder is het van belang te begrijpen dat hoewel uw website en uw video twee losstaande producten zijn, de link tussen die twee voor beiden een positief effect heeft op de positie in de resultaten. Hoe beter de één het doet, hoe hoger de ander vanzelf terecht komt. Video versterkt uw online aanwezigheid dus op meerdere fronten.


Video valt op!


Video valt op

De voordelen op een rij:

SEO
Grote verspreiding | Video is gemakkelijk te delen

Video is een gemakkelijk deelbaar medium. Zo kan het snel effectief verspreidt worden op het internet. Dit resulteerd in een grote variatie aan backlinks naar uw website of bedrijfspagina! Dit geeft een enorme boost aan uw website’s ranking.

Video is altijd reclame
Altijd reclame | Ook zonder backlinks is een video effectief

Een video is natuurlijk ook zonder de toegevoegde waarde van backlinks effectief. Een video weet perfect uw boodschap over te brengen, en ook zonder backlinks zal een geïnteresseerde klant u gaan zoeken.

Video helpt uw vindbaarheid!
Snel naar de top | Minder concurrentie in zoekresultaten

Video kan boven uw concurrentie in de zoekresultaten eindigen. Met minder concurrentie is video vaak gemakkelijker te ranken in zoekresultaten. Zo kunt u met video dus relatief eenvoudig de eerste plek in Google innemen. Resultaat: Vele malen hoger bezoekersaantal voor uw site!

Wacht niet langer: Laat uw marketingmachine optimaal werken en zet de kracht van video nu in voor uw bedrijf!
Videomarketing werkt!

Alle mogelijkheden op een rij?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht


Neem contact op met
Cropped Media


Bent u geïnteresseerd in een videoproductie op maat? Voor meer informatie kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen met Cropped Media. Wij kunnen met u meedenken, de mogelijkheden nogmaals op een rijtje zetten speciaal toegespitst op uw project en een vrijblijvende offerte uitbrengen. Zo kunt u op uw gemak nogmaals alles doornemen. Wij helpen u altijd aan een compleet op maat gemaakte videoproductie die effectief ingezet kan worden!


Bekijk meer aspecten van videomarketing en de cijfers van VSEO!

Kijk voor meer informatie over (online) videomarketing en de cijfers die daarbij komen kijken eens op onze speciale videomarketingspagina. Hier vindt u tot in detail wat het effect van de inzet van video voor u kan betekenen.

Bekijk nog meer voordelen van een videoproductie op maat voor u en uw bedrijf!

Voor nog meer voordelen van een videoproductie en waarom video voor u en uw bedrijf een krachtige marketingtool kan zijn hebben we alles op een rijtje gezet. Op onze speciale pagina 'waarom video' vindt u alle voordelen van een video nogmaals op een rijtje.