Marketing en video – een goede combinatie!

Video en marketing gaan hand in hand


Marketing is een belangrijk onderdeel van ieder bedrijf. Marketing helpt u meer klanten te bereiken en zo meer beweging in uw bedrijf te brengen. De marketingvideo gaat een steeds prominentere rol innemen binnen de marketingstrategiën. Het medium video groeit extreem snel en steeds meer van het (voornamelijk mobiele) internetverkeer bestaat uit streamende video. Maak hier slim gebruik van door het inzetten van een effectieve marketingvideo!

Video is overal!

Video op mobiele apparaten

Uw boodschap helder in beeld met een marketingvideo!

Uw boodschap altijd helder in beeld met een marketingvideo

Marketingvideo – de directe voordelen


Een marketingvideo heeft enkele directe voordelen ten opzichte van tekstuele reclame. Zo is het met video gemakkelijker effectief en duidelijk uw boodschap over te brengen. U kunt de klant bijvoorbeeld direct laten zien wat uw nieuwe inventieve product te bieden heeft, in plaats van daarover te schrijven.


Verhoogde interesse

Een video heeft tegenwoordig de voorkeur als men op zoek is naar informatie. Een video weet dan ook meteen de aandacht te pakken en vast te houden. Zo komt de boodschap die u over wilt brengen beter aan. Dit resulteert in meer interesse voor uw product, bedrijf of dienst.

Een persoonlijkere band

Een video is de perfecte gelegenheid om een persoonlijkere band met uw kijkers op te bouwen. Video geeft u de mogelijkheid om niet alleen informatie, maar ook een gevoel over te brengen. Dit lijdt tot een betere band met uw bedrijf. Zet een video-serie in om uw merk tot grote hoogte te verheffen!

Effectief informatie delen

Met het bewegend beeld van uw marketingvideo kunt u uw klant direct laten zien wat u voor hem kan betekenen. U hoeft uw de nieuwe mogelijkheden van uw product niet meer te beschrijven of te laten zien bij de klant op locatie. Met video is deze boodschap direct duidelijk.

Verhoogde vindbaarheid

Het gebruik van video op het internet en op uw website kan wonderen doen voor uw online vindbaarheid. Niet alleen heeft een video grotere kans om hoog in de zoekresultaten te komen, ook uw website is beter vindbaar na de implementatie van ‘rich content’, ofwel video! Meer info? Kijk op onze speciale SEO pagina!

Wacht niet langer: Laat uw marketingmachine optimaal werken en zet de kracht van video nu in voor uw bedrijf! – Videomarketing werkt!

Marketing met video – de indirecte voordelen


De marketingvideo die u laat maken is niet alleen een overdrager van uw boodschap, maar heeft naarnaast ook nog verschillende indirecte voordelen. De belangrijkste is het beter vindbaar worden op het internet. Iedere video is in feite een backlink naar uw webpagina. Dit resulteerd in een hogere positie in zoekmachines als bijvoorbeeld Google en dus meer kliks op uw website. Ook de marketingvideo zelf kan zichtbaar worden tussen de zoekresultaten. Een video binnen Google komt vrijwel altijd boven de reguliere zoekresultaten. U kunt zo dus makkelijker de eerste positie veroveren! Video versterkt uw online aanwezigheid dus op meerdere fronten.

Video valt op!


Video valt op

De positieve effecten van video op uw online vindbaarheid:

SEO
Grote verspreiding | Video is gemakkelijk te delen

Video is een gemakkelijk deelbaar medium. Zo kan het snel effectief verspreidt worden op het internet. Dit resulteerd in een grote variatie aan backlinks naar uw website of bedrijfspagina! Dit geeft een enorme boost aan uw website’s ranking.

Video is altijd reclame
Altijd reclame | Ook zonder backlinks is een video effectief

Een video is natuurlijk ook zonder de toegevoegde waarde van backlinks effectief. Een video weet perfect uw boodschap over te brengen, en ook zonder backlinks zal een geïnteresseerde klant u gaan zoeken.

Video helpt uw vindbaarheid!
Snel naar de top | Minder concurrentie in zoekresultaten

Video kan boven uw concurrentie in de zoekresultaten eindigen. Met minder concurrentie is video vaak gemakkelijker te ranken in zoekresultaten. Zo kunt u met video dus relatief eenvoudig de eerste plek in Google innemen. Resultaat: Vele malen hoger bezoekersaantal voor uw site!

Ook een marketingvideo laten maken voor uw bedrijf? Wacht niet langer en zet de kracht van video nu in! – Videomarketing werkt!

Marketing en video – De cijfers van 2013

Video en marketing als combinatie sterk gegroeid!

Onze collega’s van het Amerikaanse ReelSEO voeren jaarlijks een diepgaand onderzoek uit over het gebruik van video in verschillende vormen van marketing. Ook over 2013 is dit onderzoek uitgevoerd en ReelSEO heeft daarbij ruim 600 professionele marketeers geïnterviewd over het gebruik van video in de marketingcampagnes van de bedrijven die ze representeren. De introductie van het document laat al snel zien waar het met video en marketing heen gaat in de nabije toekomst. Zo begint het onderzoek met de volgende cijfers:


Jaarlijks verzorgt ReelSEO een diepgaand videomarketingonderzoek

Het jaarlijkse rapport van ReelSEO

Hoeveelheid professionele marketeers die video inzetten voor hun marketingcampagnes
93%
Hoeveelheid professionele marketeers die video inzetten voor hun websitemarketing
84%
Hoeveelheid professionele marketeers die video inzetten voor e-mailmarketing
60%
Hoeveelheid professionele marketeers die video optimaliseren voor SEO
70%
Hoeveelheid professionele marketeers die zegt dat video een positief effect heeft gehad op hun bedrijf of organisatie
82%

Vooral dat laatste punt is enorm interessant om even bij stil te staan. Meer dan 82% (82,4%) van de professionele marketeers geeft aan dat video, nadat deze is ingezet voor de marketing van hun bedrijf of organisatie, een positief had. Dit betekend dus dat de inzet van video voor uw bedrijf vrijwel altijd meer handel of meer zaken voor u gaan opleveren! Natuurlijk staat het internet, en deze website, vol met argumenten waarom video een positief effect op uw bedrijf kan hebben, hoe video beter een boodschap overbrengt en hoe video uw online vindbaarheid kan vergroten, maar dat de professionele marketeers met een grote meerderheid aangeven dat video weldegelijk een positief effect heeft gehad op hun bedrijf of organisatie is natuurlijk nog veel overtuigender.

Video en marketing – Vormen van video

Het onderzoek toont ook aan welke vormen van video ingezet worden in de marketingcampagnes. Zo is te zien dat 73% van de marketeers minimaal één video in die opgenomen was bij het bedrijf op locatie. Meestal gaat het dan om een bedrijfsvideo om een kort maar krachtig beeld te vormen van wat het bedrijf voor de kijker kan betekenen en waar het voor staat. Op de tweede plek staat de testimonial, een kort interview met een klant ondersteund door beelden van het product in gebruik waarin de klant verteld waarom hij gekozen heeft voor het specifieke product en wat het voor hem zo praktisch maakt. Niets is zo overtuigend als een enthousiaste klant!Shoot op locatie
72.8%
Testimonial/Interview
68.1%
Geanimeerde foto's
58.3%
Animatie
55.8%
Bedrijfsvertegenwoordiger aan het woord
48.2%

Meer dan 100 video's
13.4%
Tussen de 51 en 100 video's
11.6%
Tussen de 21 en 50 video's
20.6%
Tussen de 11 en 20 video's
19.5%
Tussen de 1 en 10 video's
31.7%
Maakt geen gebruik van video
3.2%

Video en marketing – De hoeveelheid video


Ook is het goed om te zien hoeveel video ingezet gaat worden. Over 2013 is te zien dat ruim twee-derde van de marketeers meer dan 10 video’s heeft ingezet voor hun videomarketing. Een-derde van de ondervraagde gaf aan tussen de 1 en 10 video’s in te willen zetten op jaarbasis en slechts 3% gaf aan video compleet buiten beschouwing te willen laten. Van de ondervraagde marketingprofessionals zei 13% meer dan 100 video’s in te zetten op jaarbasis.


Video en marketing – Hoe gebruik je video?


Buiten dat video een steeds meer gebruikt medium is, is het natuurlijk ook goed om te weten waar al die marketingprofessionals hun video zo effectief mogelijk inzetten. Ook hiernaar heeft ReelSEO gevraagd. Uiteindelijk zijn de cijfers die hieruit komen weinig verrassend. Vrijwel alle ondervraagden geven aan dat er minimaal één video op de website van hun bedrijf pronkt. Dat is natuurlijk niet vreemd, als je kijkt naar de voordelen die een video op een website kan hebben voor de vindbaarheid van diezelfde website. Naast video op de bedrijfspagina’s is YouTube de nummer twee in het rijtje. Twee-derde van de marketingprofessionals gebruiken video’s voor zogeheten YouTube-marketing. Hierbij is een video ondergebracht in een geoptimaliseerd kanaal dat vaak uit meerdere geoptimaliseerde video’s bestaat. Al deze elementen versterken elkaars vindbaarheid en de bedrijfsvideo’s in kwestie worden zo steeds vaker afgespeeld. Ook dit heeft een positief effect op de vindbaarheid van uw website, daar het enorm eenvoudig is om elke video een backlink te laten genereren voor uw website. Zo heeft u dubbel profijt van uw video! Verder blijkt uit de cijfers van ReelSEO dat video een veel gebruikt medium is voor onder andere e-mailmarketing, het uitleggen van nieuwe producten en services aan klanten, lead-generation voor verkoop en video-landing-pages, maar ook bijvoorbeeld om binnen het bedrijf nieuw personeel in te werken.

Video gebruikt op de bedrijfswebsite
83.9%
Video gebruikt voor YouTube-marketing
65.2%
Video gebruikt voor social media marketing en netwerken
61.7%
Video gebruikt voor e-mail marketing
60.3%
Video gebruikt voor het uitleggen van nieuwe producten en services
50.5%
Video gebruikt voor het genereren van verkoopleads
49.1%
Video gebruikt voor video-landingpages
47.5%
Video gebruikt voor online adverteren
39.9%
Video gebruikt voor zoekmachineoptimalisatie
31.8%
Video gebruikt voor trainingsdoeleinden binnen het bedrijf
27.9%
Video gebruikt voor schermdeling en online webinars/meetings
26.3%

Marketing en video – De conclusie

Video steeds belangrijker voor marketing


Zoals te zien is in de verschillende cijfers van het door ReelSEO uitgevoerde onderzoek is video een belangrijk en effectief onderdeel geworden voor de meeste professionele marketeers. Meer dan 93% van de ondervraagde gaf aan reeds video te gebruiken voor hun campagnes en nog eens 3% gaf aan het komende jaar wel video in te willen gaan zetten. Met dat soort percentages mogen we wel stellen dan video een onmisbaar onderdeel is geworden van moderne marketing. Voor het gehele onderzoek volgt u de volgende link: ReelSEO Marketing Trends Report

Video – onmisbaar voor moderne marketing

Video - onmisbaar voor moderne marketing

 Meer dan 96% van de professionele marketeers gebruikt video voor hun marketingcampagnes – Videomarketing werkt!

Trek nu de aandacht naar u toe met video!

Geef uw bedrijf een zet in de rug door de kracht van video in te zetten. Wacht niet langer en vraag naar de mogelijkheden!

Alle mogelijkheden op een rij?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Neem contact op met Cropped Media


Bent u geïnteresseerd in een videoproductie op maat? Voor meer informatie kunt u altijd geheel vrijblijvend contact opnemen met Cropped Media. Wij kunnen met u meedenken, de mogelijkheden nogmaals op een rijtje zetten speciaal toegespitst op uw project en een vrijblijvende offerte uitbrengen. Zo kunt u op uw gemak nogmaals alles doornemen. Wij helpen u altijd aan een compleet op maat gemaakte videoproductie die effectief ingezet kan worden!


Bekijk nog meer voordelen van een videoproductie op maat voor u en uw bedrijf!

Voor nog meer voordelen van een videoproductie en waarom video voor u en uw bedrijf een krachtige marketingtool kan zijn hebben we alles op een rijtje gezet. Op onze speciale pagina 'waarom video' vindt u alle voordelen van een video nogmaals op een rijtje.