Video-SEO-videomarketing

Videomarketing – Video-SEO (VSEO) in 4 eenvoudige stappen

Jeroen Cropped Media, Cropped Media Blog Leave a Comment

Dat video een krachtige marketingtool kan zijn in een moderne marketingmix is ondertussen alom bekend. Hoe video echter optimaal te benutten is blijkt nog niet bij iedereen even duidelijk te zijn. U hebt een prachtige bedrijfsfilm laten maken, maar de resultaten blijven uit? Dan is VSEO, ofwel Video zoekmachine optimalisatie, iets voor u! In dit artikel bespreek ik kort de meest effectieve methodes om meer uit uw videoproductie te halen!

1: Verspreid uw videoproductie optimaal

videomarketing-en-social-mediaHet laten maken van een bedrijfsfilm of andere videoproductie voor uw bedrijf, dienst of product is al een goede eerste stap. Natuurlijk krijgt deze video een mooie centrale plek op uw website. Dat is echter niet alles. Natuurlijk is het verstandig om uw video op uw website te tonen, maar het internet is nog zo veel groter. Wat dacht u van bijvoorbeeld YouTube en Vimeo? Maar natuurlijk ook de sociale kanalen als Facebook, Twitter, Google Plus, Pinterest. Zorg dat in iedere beschrijving een link naar uw originele content, in dit geval uw website, te vinden is en plots heeft iedere ‘share’ of ‘like’ een positief effect op uw SEO voor zowel uw website als uw video!

 

2: Video keyword placement

Voor SEO is het belangrijk dat zoekmachines weten waar uw content over gaat. Bij video is dat lastig. Een zoekmachine kan de inhoud van een video niet begrijpen, en heeft zo geen enkel idee wat er in de video aan bod komt. Om dit tegen te gaan is het van belang dat er om de video heen duidelijk gemaakt wordt waar de video in kwestie over gaat. Zo is het belangrijk om uw keyword terug te laten komen in bijvoorbeeld de titel, de tags en de beschrijving. Dit gaat echter nog een stap verder als u bedenkt dat, afhankelijk van het platform waar de video op gehost is, ook zaken worden meegenomen als de titel van het originele geüploade bestand, of bijvoorbeeld de ‘annotaties’ die op YouTube in de video te zetten zijn. Al dit soort dingen helpt een zoekmachine het onderwerp van uw video te bepalen.

3: Uw videoproductie is niet compleet zonder ondertitels

Keywords in en om de video zijn enorm belangrijk, maar wat is er nu beter dan de zoekmachine van seconde tot seconde te vertellen wat er nu eigenlijk in de video gezegd wordt? Een ondertiteltrack is daar uitstekend voor geschikt. Zorg dus ook dat in de tekst van de video zelf ook de gebruikte sleutelwoorden terugkomen. Als extra bonus-tip: Ook de titel van het ondertitelbestand telt mee!

4: Uw gemaakte bedrijfsfilm of marketingvideo in een web van sleutelwoorden

Youtube-marketingEen zoekmachine geoptimaliseerde video is op zichzelf al een krachtige marketingtool, maar er is nog veel meer te doen. Wat dacht u van uw sleutelwoord geoptimaliseerde video, in uw sleutelwoord geoptimaliseerde afspeellijst, op uw sleutelwoord geoptimaliseerd kanaal. En dat geheel dan weer ge-embed op uw allang geoptimaliseerde website.

Volgt u deze stappen dan komt u al een heel eind met het optimaliseren van uw videocontent voor gerichte resultaten op het internet. Wilt u meer informatie over videomarketing, VSEO en SEO? Kijk dan eens op een van onze gespecialiseerde pagina’s.

Ook aan de slag gaan met de kracht van video? Neem vrijblijvend contact op met Cropped Media Videoproductie via ons contactformulier.

Deel dit bericht