videomarketing-report-2013

Marketing – Video heeft vrijwel altijd een positief effect volgens cijfers 2013

Jeroen Cropped Media Leave a Comment

ReelSEO - videomarketingVideo is een steeds belangrijker wordend medium binnen de moderne marketing. Een marketingvideo is dan ook gemakkelijk effectief in te zetten voor uw (online) marketingcampagne en kan enorm bijdragen aan uw online vindbaarheid. Ook de dames en heren van ReelSEO hebben dit al geruime tijd door en komen nu voor de derde keer met hun diepgaande jaarlijkse cijfers omtrent de inzet van video in effectieve marketingcampagne’s. Tijd om daar eens wat beter naar te kijken.

Videomarketing 2013 – Een overzicht

Het rijkelijk gevulde document wat alle trends binnen de marketingwereld gedetailleerd beschrijft begint al goed met een korte opsomming van het gebruik van video binnen de moderne marketing. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat:

  • 93% van de professionele marketeers video in heeft gezet voor marketingdoeleinden in 2013
  • 84% gebruikt video voor websitemarketing
  • 60% gebruikt video voor e-mailmarketing
  • 70% van de professionals optimaliseerd zijn video voor SEOdoeleinden
  • 82% zegt dat video een positief effect heeft gehad op hun bedrijf of organisatie

Vooral die laatste is enorm interessant om te zien. Zo kan je berichten blijven lezen over de positieve punten van video, hoe video beter een boodschap overbrengt en hoe video uw online vindbaarheid kan vergroten, maar dat de professionele marketeers met een grote meerderheid aangeven dat video weldegelijk een positief effect heeft gehad op hun bedrijf of organisatie is natuurlijk nog veel overtuigender.

Videomarketing 2013 – Hoeveelheid video

Videomarketing - Hoeveelheid video 2013Ook is het goed om te zien hoeveel video ingezet gaat worden. Over 2013 is te zien dat ruim twee-derde van de marketeers meer dan 10 video’s heeft ingezet voor hun videomarketing. Eenderde van de ondervraagde gaf aan tussen de 1 en 10 video’s in te willen zetten op jaarbasis en slechts 3% gaf aan video compleet buiten beschouwing te willen laten.

Het onderzoek van ReelSEO gaat natuurlijk veel verder. Voor meer informatie en marketingstatistieken 2013 kijkt u hier.

Wilt u meer informatie over het inzetten van video in een effectieve marketingcampagne? Kijk dan op onze speciale marketingpagina.

Bent u geïnteresseerd in een videoproductie op maat van Cropped Media? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via ons contactformulier.

Deel dit bericht