Videomarketing Amersfoort

VSEO – Hoe eerder, hoe beter

Jeroen Cropped Media Blog Leave a Comment

Wij hebben hier bij Cropped Media een flinke tijd geleden een korte video opgenomen om de kracht van videomarketing en VSEO aan te tonen. De video in kwestie was snel opgenomen puur om iets te hebben om VSEO op toe te passen. De test bleek al snel gelukt want de dag nadat de video op internet was gezet bleek deze op nummer 1 in zoekmachine Google te staan. Succes!

Later begon het echter toch te knagen. Het is niet al te beste reclame om aan te tonen dat iets werkt met een zwakke video. Al bleef het concept geslaagd (de eerste positie was na een dag al veroverd) was het uithangbord, de video zelf, van ondermaatste kwaliteit. Het was dus hard nodig om deze video te vervangen.

Na het opnemen van een nieuwe, korte video over VSEO en videomarketing bleek echter dat het lastig is om een reeds bestaande video op dat gebied van de troon te stoten. De video’s zijn qua inhoud, tags, backlinks etc. relatief identiek, en Google heeft tot dus toe ook besloten slechts één van de twee video’s te laten zien. Google kiest dan al snel voor oude content, omdat die zich in het verleden al ‘bewezen’ heeft. Het is dan ook lastig om jezelf van de troon te stoten.

Gelukkig hebben we er alle vertrouwen in dat onze nieuwe VSEO/Videomarketing Amersfoort video over niet al te lange tijd op nummer één staan in de Google zoekresultaten, maar er is hier wel een belangrijke les in de praktijk uit te leren: Oude content heeft voor Google vaak meer waarde dan nieuwe content, tot die nieuwe content zichzelf bewijst (d.m.v. reguliere SEO). Het is dan ook verstandig om snel te handelen als je zit te denken aan SEO of VSEO. Laat die gewilde plek niet innemen door je concurrentie – want hoe sneller iemand erbij is, hoe lastiger het is om deze weer van de troon te stoten!

Ook geïnteresseerd in een video voor u of uw bedrijf? Kijk voor meer info even rond op onze website of neem contact op met Cropped Media voor de mogelijkheden.

Deel dit bericht