videomarketing-3-tips

Videomarketing – 3 eenvoudige tips voor de juiste videoproductie voor uw bedrijf

Jeroen Cropped Media Blog Leave a Comment

Video is een krachtige marketingtool. Het inzetten van video is eenvoudig en vaak relatief goedkoop. Daar komt nog bij dat een goed geproduceerde marketingvideo onbeperkt inzetbaar blijft op vrijwel alle kanalen, waaronder natuurlijk internet. Helaas gaat het daar nog wel eens fout. Een videoproducent zal u dan ook altijd proberen te helpen het maximale uit uw video te halen. Om u alvast de goede richting in te wijzen zetten we hieronder de basis nog eens op een rijtje.

1: Hou het kort

houd video kortHet is natuurlijk aanlokkend om, nadat ervoor gekozen is om een video te maken over uw bedrijf of product, zoveel mogelijk positieve informatie in uw video te verwerken. Dat is echter niet altijd de beste optie. Het is lastig om de aandacht van de gemiddelde kijker te krijgen laat staan vast te houden. In de eerste 8 seconden bepaalt een kijker of hij wel of niet de video verder gaat kijken. Is dat eenmaal bereikt dan is het verstandig om de niet te langdradig te maken zodat de kijker niet alsnog tussentijds afhaakt. Het wordt vaker gezegd dat drie minuten dan ook de maximum lengte zou moeten zijn van een video, maar tegenwoordig doen video’s van ongeveer 90 seconden het vaak het best.

2: Laat meer zien dan wat je te bieden hebt

Het is belangrijk dat een video de kijker grijpt. Afhankelijk van je diensten of producten kan dat lastig te behalen zijn door enkel op te noemen wat uw bedrijf te bieden heeft. Soms is het verstandig om het totaalplaatje te schetsen. Zo is bijvoorbeeld een extra grote dynamo niet voor iedereen even aanlokkend, maar zodra erbij gezegd wordt dat dit product bijdraagt aan het redden van de aarde door een nieuwe generatie windmolens zijn ineens heel wat meer mensen geïnteresseerd in uw bedrijf of product. Een video hoeft dan ook niet per definitie te gaan over wat uw bedrijf doet, maar bijvoorbeeld over wat het te bieden heeft voor anderen.

3: Voor wie is de video bedoeld?

Ken de kijker van de videoBedenk voordat u uw video gaat opnemen voor wie deze bedoeld is. Natuurlijk heeft een reclame gericht op kinderen een andere invulling dan een video voor volwassenen, maar ook binnen de zakelijke wereld is het belangrijk om te weten op wie u uw boodschap richt. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten of de video de aandacht van CEO’s en andere leidinggevende figuren moet trekken, of juist iemand wat lager in de rangorde.  Als uw video goed is afgestemd op diegene die u wilt bereiken zal de video meer resultaat met zich meebrengen.

Ook geïnteresseerd in een videoproductie voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een offerte of de mogelijkheden.

Deel de kennis!