Video-Branding

Video Marketing – Zet online een sterk merk neer met video-branding

Jeroen Cropped Media Blog Leave a Comment

Branding met videoHet sterk neerzetten van een merk, ook wel ‘branding’ in marketingtermen, is een veelbesproken onderwerp binnen de moderne marketing. Een sterk merk, of ‘brand’, is de ultieme vorm van reclame. Video speelt een steeds grotere rol in het profileren van je merk. Traditionele televisie commercials zijn vervangen door online video, waarbij het ‘viral’ gaan helemaal hot is. Viral video’s verspreiden zich razendsnel over het internet en geven een enorme exposure boost.

Dit is goed nieuws voor kleine zelfstandigen ondernemers en ZZP-ers. Via de toegankelijkheid van online video is het een stuk gemakkelijker geworden om een merk neer te zetten. Het kan aan de personaliteit van de eigenaar liggen, of die van het hele team, maar het helpt hoe dan ook het imago van een anoniem bedrijf weg te nemen en te vervangen door een betrouwbaar en herkenbaar gezicht.

Hoe jouw online merk er precies uit komt te zien ligt niet alleen aan jezelf maar ook aan de markt waarin jouw bedrijf zich bevindt. Afhankelijk van de boodschap en de kijker kan je er bijvoorbeeld voor kiezen een relatief grappig en informeel video-kanaal op te zetten, of juist autoriteit uit te stralen en direct de kern van de boodschap aan te grijpen.

Cropped Media videoproductie - over onsHet merk wat je via deze ‘branding video’s’ online weet neer te zetten houdt niet op bij je YouTube kanaal. Een merk krijgt nog meer waarde als het door de gehele bedrijfsvoering geweven is. Hier hoort bijvoorbeeld je website en je winkel bij, maar ook een mailinglist krijgt de huisstijl van je merk mee. Het is van belang dat je ervoor zorgt dat alle aspecten van het zakendoen met elkaar verbonden zijn. De kijkers van je video’s wennen aan je merk door een bepaalde uitstraling, een bepaalde kwaliteit of een bepaalde omgangsvorm. Krijgen zij iets compleet anders te zien als ze direct contact met je opnemen dan kan dit een klant afschrikken. Sluit je offline zaak niet aan bij je online ‘brand’ dan blijft conversie hoogst waarschijnlijk uit.

Statistieken laten zien dat mensen steeds vaker en langer naar online video aan het kijken zijn. Deze boodschap komt echter maar langzaam aan bij kleine ondernemers wiens websites vaak nog steeds behoorlijk tekst-intensief zijn en zonder duidelijk gezicht of personaliteit. Sonde! Video wordt steeds goedkoper en is vaak blijvend inzetbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld relatief dure flyers en andere hand-outs.

Het inzetten van online video is een eenvoudige manier om je online te profileren als merk met een gezicht en personaliteit, is blijvend inzetbaar en dus ideaal voor marketing op de langere termijn en hoeft niet duur te zijn. Dit effect wordt alleen maar sterker naarmate er meer aansluitende video’s in dezelfde stijl op jouw kanaal terecht komen.

persoonlijke bedrijfsfilmMet die gedachten in het achterhoofd hebben wij bij Cropped Media het 90 Seconds Business View concept in het leven geroepen. Betaalbaar, persoonlijk en effectief – ook op de lange termijn. In onze persoonlijke bedrijfsfilms van ongeveer 90 seconden stelt u uzelf en uw bedrijf voor. Natuurlijk wordt er in een video ook geheel duidelijk wat uw bedrijf voor de klant kan betekenen en waarom uw bedrijf de beste keus is, maar dat allemaal met een persoonlijke draai. Ideaal voor kleine ondernemers en ZZP –ers! Kijk voor meer informatie op onze speciale pagina voor persoonlijke bedrijfsfilm!

Deel de kennis!