Online-video-afzetmarkt

Video Marketing – De afzetmarkt van online video en wat dat voor uw bedrijf betekent

Jeroen Cropped Media Blog Leave a Comment

Wij van Cropped Media zijn dagelijks bezig met video in verschillende vormen en toepassingen. Een steeds groter onderdeel van dit werk is de online video. Bedrijven en instanties zetten steeds vaker online video in om klanten gemakkelijk op een persoonlijker niveau te bereiken. Maar hoe groot is nu eigenlijk de afzetmarkt van online video?

Video op internet – Het percentage

Video op mobiele apparaten

Volgens het bedrijf ComScore, gespecialiseerd in het meten van online gebruik en gedrag, ziet 45.4% van de internetters minimaal één video per maand. Dat klinkt an sich nog niet enorm spetterend, maar datzelfde onderzoek stelt dat de gemiddelde internetter ongeveer 32 video’s per maand bekijkt. Dat klinkt gelijk een stuk aantrekkelijker. De kans dat de gemiddelde gebruiker die aan de eisen van uw doelgroep voldoet uw online video voorgeschoteld krijgt is dan ook relatief groot. Maar wat betekenen deze cijfers nu eigenlijk in het echte leven?

 

Online video – Aantal kijkers

Het onderzoek wijst uit dat er 100 miljoen gebruikers zijn die dagelijks online video bekijken. Natuurlijk zijn dat niet allemaal productvideo’s, bedrijfsfilms of marketingvideo’s, en zullen er een boel flauwe onzin filmpjes tussen die statistieken zitten, maar een groot gedeelte van deze kijkers zijn mensen die op zoek zijn naar manieren om hun leven op wat voor manier dan ook beter te kunnen maken. Dit gaat vaak gepaard met het aanschaffen van een product of dienst. Wat dacht je bijvoorbeeld van het opzoeken van online reviews van producten om miskopen te voorkomen. Met de juiste productvideo is een twijfelende klant misschien wel over de streep te trekken.

Videomarketing – De resultaten

Online video marketing

Uit de cijfers blijkt dat 90% van de bezoekers van websites van grote retailers aangeeft dat een video bij het product op de website heeft geholpen bij het maken van de juiste keuze en het vinden van een passend product. Verkopers geven aan dat de producten waarbij op de website een video getoond worden een stuk beter verkopen dan de producten waar geen video bij getoond worden.

 

Video en het bedrijfsleven

Het gebruik van video gaat verder dan B2B of richten op de eindgebruiker. Uit de cijfers blijkt dat 75% van de professionals met een bestuurdersfunctie minimaal één keer per week werk-gerelateerde video via het internet bekijkt. 50% van hen bekijkt die video’s via YouTube en 65% van de zakelijke kijkers neemt na het zien van een video een kijkje op de website van de uploader.

Video kijkgedrag – Het totaal

Volgens ComScore kijkt de gemiddelde internetter maandelijks naar 16 minuten en 49 seconden aan video advertenties. Dat is dus bijna 17 minuten aan pure marketing

Videomarketing – Wat betekent dit voor uw bedrijf?

BedrijfsvideomarketingWat we uit deze cijfers kunnen opmaken is dat video een zeer populair medium is op het internet. De afzetmarkt voor online video en videomarketing op het internet is dan ook gigantisch. Natuurlijk valt niet iedereen binnen uw doelgroep, maar uw doelgroep is zeker onderdeel van deze cijfers. Het gebruik van video is een eenvoudige manier om deze mensen effectief te bereiken. De reden dat mensen online video bekijken is zo mogelijk nog wel belangrijker voor de marketeers. De kijker van uw video is hoogstwaarschijnlijk gericht op zoek naar hetgeen u en uw bedrijf te bieden heeft. De kans is dan ook groot dat kijkers van uw video converteren naar daadwerkelijke zaken voor uw bedrijf!

Heeft dit artikel uw interesse gewekt en bent u op zoek naar een videoproductie op maat? Cropped Media kan u helpen! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden of een offerte op maat.

Deel de kennis!