Cropped-Media-verjaardag

Cropped Media – één-jarig bestaan

Jeroen Cropped Media Blog Leave a Comment

Het jaar 2014 is alweer even onderweg, en dat betekend voor Cropped Media dat het zijn eerste verjaardag mag vieren! Voor ons reden genoeg om even terug te blikken op het bewogen afgelopen jaar.

Het begin

Inschrijving Cropped Media videoproductie bij de KvK. We zijn officieel van start!

In een kleine woning in het Brabantse Tilburg ontstond rond het eind van 2012 het idee dat er grote gaten in het zakelijk landschap voor videoproductie zitten. Goedkope videoproducties zijn gemakkelijk te vinden, maar helaas lever je dan al snel in op kwaliteit. Wil je als bedrijf een professionelere videoproductie, dan komt de prijs al snel een stuk hoger uit. Dit kon anders. Door te korten op verschillende kosten, zoals marketing en een omvangrijk team zou Cropped Media kwaliteit kunnen leveren voor een aanzienlijk lager bedrag.

Begin 2013 lanceerde we de website en werd de benodigde apparatuur aangeschaft. Dit alles met in het achterhoofd, zo goedkoop mogelijk, kwaliteit te kunnen leveren. Er werd niet gekozen voor een dure ENG camera, maar voor een betaalbare, omgebouwde spiegelreflexcamera. Toen het broodnodige eenmaal in huis was kon Cropped Media officieel van start. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel was geregeld, en al snel hadden we een van onze eerste klanten.

Vooruitgang

Bedrijfsfilm - promote uw bedrijf met video

Naarmate er meer videoproducties verzorgd werden, konden we langzaam beginnen met het uitbreiden van onze apparatuur . Dit werd met grote voorzichtigheid gedaan, om te voorkomen dat de gemaakte kosten meteen doorberekend zouden moeten worden aan de klant. Zodoende steeg ons productiewaarde, terwijl de kosten gelijk bleven.

Tegen het eind van 2013 was er vrijwel geen enkel stuk apparatuur nog gelijk aan wat we in januari van datzelfde jaar in onze kast hadden liggen. Dit verhoogde niet alleen onze productiewaarde aanzienlijk, maar maakte ons ook flexibeler inzetbaar. Dit leidde tot een breder scala aan videoproducties die we bij Cropped Media mochten verzorgen. Zo bleef het niet enkel bij de zakelijke productvideo’s, maar werden ook evenementregistraties verzorgd. Ook op de particuliere markt hebben we onze eerste stappen gezet met het woonvideo-concept, waarin huisbezitters hun woning kunnen aanprijzen voor de verkoop.

 

Sfeervolle beelden helpen bij de verkoop van uw woning

2013 was een ontzettend positief jaar voor ons en zijn we enorm blij met de verschillende kansen die we gaande weg hebben gekregen.

2014 – en verder

Wij zijn enorm benieuwd wat 2014 allemaal voor ons te bieden heeft. Januari is goed begonnen met verschillende opdrachten. Zo staat er binnenkort onze eerste echte ‘high value’ bedrijfsfilm op het programma. Spannend! Ook staat een ‘complete make-over’ van de website op de agenda, maar dat heeft momenteel nog geen haast. Ook staan er gelukkig ook nog tal van interessante kleinere videoproducties klaar waar we enorm veel zin in hebben!

Cropped Media's nieuwe cameraOm ons goede eerste jaar perfect af te sluiten, om te vieren dat we één jaar zijn geworden en om nóg hogere kwaliteit te kunnen garanderen voor 2014 hebben we besloten een grote stap voorwaarts te zetten op het gebied van apparatuur. We hebben het middelpunt van ons bedrijf een grote upgrade gegeven: de camera! Wij verwelkomen met gepaste trots ons nieuwe paradepaardje – de Black Magic Cinema Camera. Deze camera heeft een ware revolutie op het gebied van film maken in gang gezet! Wij verwachten dan ook enorm veel van ons nieuwe pronkstuk. Om gelijk het onderste uit de kan te kunnen halen is de camera vegezeld door bijbehorende nieuwe lensen en hulpstukken.

Wij staan te trappelen om deze nieuwe camera in werking te zetten, en wie weet komen wij binnenkort bij u langs om úw boodschap helder in beeld te brengen.